Ip Kamera Farkı Nedir
Ip Kamera Farkı Nedir
İşyerine ya da evinize güvenlik kamerası almayı düşünen kişiler hangi kamera sistemini almalıyım ip kameramı yoksa ahd kameramı sorusunu sormaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birçok güvenlik kamerası tipleri ortaya çıkmıştır. Araştırılmaya başlanıldığında birçok kamera modelleri önümüze çıkmaktadır. Peki, ya Ip kamera farkı nedir?
Analog Kamera Özellikleri
Analog olarak adlandırılan bu kameralar kablo ile beslenme gerilimi verilerek çalışan bir cihazlardır. Tek başına çalışmamaktadır. Bundan dolayı DVR cihazına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kameralar içerisinde lens ve imaj sensörü bulunmaktadır. Kameraya enerji gitmesi ile imaj sensör fotoğraf çekmeye başlamaktadır.
Bu kameralar saniye de 25 ile 30 kare fotoğraf çekmektedir. Analog kameralar anlık olarak çektiği görüntüleri kablo yardımı ile DVR cihazına iletmektedir. DVR cihazına gelen bu görüntüler dijital bir veriye dönüştürülür ve istenilen formatta disk üzerine kaydedilir. Uzun yılladır kullanılan analog kameralar en yaygın sistem olarak bilinmektedir.
Ip Kamera Farkı Nedir
Ip Kamera Özellikleri
Peki ya Ip kamera farkı nedir? 1996 yılında ilk Ip kamera üretilmiştir. Ip güvenlik kameralarında ki görüntüler dijital bir şekilde aktarılmaktadır. PC ile görüntüler izlenilebilir. İçerisinde kayıt cihazı olmasa bile uzakta olan bir sunucuya, SD hafıza kartına ya da ftp sunucusuna kayıt yapabilmektedir.
Hatta kayıt cihazı olmadan uzaktan erişim ile izlenilebilmektedir. Ip kameralarına sadece enerji verilerek görüntüler izlenilebilmektedir.
Ip Kamera Görüntü Kalitesi
Ip kamera farkı nedir? Diye sorulduğunda diğer akla gelen fark ise görüntü kalitesidir. Ip kameralar içerisinde yer alan işlemci ve işletim sistemi sayesinde çektiği görüntüleri sayısal verilere çevirmektedir. Böylece ağ kablosu ile alıcıya iletmektedir. Bundan dolayı kullanılan swicht ve kablo ile kaliteli görüntü kaynağında kalite nasıl ise alıcı üzerinde de o şekilde izlenilebilmektedir.
Analog Kamera Görüntü Kalitesi
Bu kameralar içerisinde bulunan sensör ve lens ile görüntü çekip alıcıya iletmektedir. Bu görüntüler kablonun mesafesi, kalitesi ve hatta çevresel faktörler nedeninden dolayı parazitlenebilmektedir. Ev ve ofislerde bu sorunlarla karşılaşılmaz. Lakin büyük iş yerlerinde olması daha muhtemeldir.
Hangi Güvenlik Kamerası Görüntüsü Daha İyi?
Ip kamera farkı nedir? Denildiğinde akla görüntü kalitesi de gelmektedir. Ip kameraların çektiği görüntüler daha keskin ve net olacaktır. Analog kameralar da kablolar ile görüntüler iletildiğinden dolayı bir miktar daha düşük olacaktır. Bu analog cihazların görüntü kalitesinin düşük olduğu anlamına gelmemektedir.
Ayrıca markaların kullanılan sinyal tipleri de oldukça önemlidir. Bazı markalar HD-TVI sinyali kullanırken diğer markalarda HD-CVI sinyal biçimi kullanılmaktadır.
Analog Güvenlik Kamerası Avantajları
Uzun mesafede sadece kablo çekerek çalışabilmektedir.
Genellikle tak çalıştır şeklinde çalışmaktadır.
Ip güvenlik kamerası çeşitlerine göre göre daha ucuzdur.
Analog Güvenlik Kamerası Dezavantajları
DVR cihazı olmadan çalışamazlar.
Büyük çaplı kurulumlarda elverişsizdir.
DVR cihazından ayrı ayrı kablo çekilmesi gerekmektedir.
Görüntülerde bozulmalar ya da parazitler görülebilmektedir.
Ip Güvenlik Kamerası Avantajları
Kendi üzerinde olan SD karta kayıt yapılabilir.
Uzaktaki bir sunucuya kayıt yapılabilir.
Görüntü kalitesi daha iyidir.
Tüm cihazlar üzerinden ayrı ayrı yönetilebilir.
Alt yapı ile daha kolay tesis edilebilir.
Tek kablo ile hem enerji hem de görüntü aktarabilmektedir.
Ip Güvenlik Kamerası Dezavantajları
Analog kameraya göre daha pahalıdır.
100 metreyi geçen mesafelerde çalışmayacağından ekstra poe switch gerekmektedir.
Ağdaki trafiği yoğunlaştırmaktadır.
Ip kamera farkı nedir? Sorusuna ait cevaplar yukarıda sizler için sıralanmıştır. Evinize ya da küçük bir işletmeye güvenlik kamerası kuracaksanız her iki sistemde de cep telefonu üzerinden izlenilebilir ve çözünürlüğü de oldukça iyidir.
Güvenlik kamerası seçilirken bu unsurları da göz önüne almak gerekmektedir. Daha sonra fiyat performans değerlendirmesi yapılmalı ona göre ip kamera yada analog güvenlik kamerası alınmalıdır.